Informacja
Warszawa | Opublikowany: lipiec 06, 2011
Social media pitch
Globalna platforma internetowa English Attack! to wyjątkowe połączenie rozrywki i nauki języka angielskiego. http://pr.co/p/000k51
Podsumowanie
Dzięki English Attack! nauka języka wkracza w XXI wiek! Globalna platforma internetowa English Attack! to wyjątkowe połączenie rozrywki i nauki języka angielskiego. Po wielu miesiącach testów wersji beta przez ponad 25 tys. użytkowników na całym świecie, firma Entertainment Learning uruchomiła serwis w naszym kraju. Oficjalnym partnerem platformy w Polsce zostało wydawnictwo TMM. Strona z polską wersją językową jest już dostępna pod adresem http://pl.english-attack.com.
Szczegóły
Warszawa, 6 lipca 2011r.

Dzięki English Attack! nauka języka wkracza w XXI wiek!

Czym jest English Attack?

Platforma English Attack! stanowi doskonałe wsparcie w nauce języka angielskiego. Oferuje interaktywne ćwiczenia oparte na materiałach wideo zaczerpniętych z popkultury. Na stronie http://pl.english-attack.com można znaleźć fragmenty: przebojów kinowych, najpopularniejszych seriali telewizyjnych i teledysków, a także wiadomości telewizyjnych i kanałów dokumentalnych tzw. Video Boosters. Są to zabawne, krótkie (maksymalnie 3-minutowe) ćwiczenia multimedialne. Na stronach serwisu znajdują się również profesjonalne gry edukacyjne online - Practise Games oraz tematyczne słowniki wizualne - Photo Vocabs.

English Attack! to także nieustannie rosnąca międzynarodowa społeczność osób uczących się języka angielskiego.

Ciągłe odkrywanie możliwości

Paul Maglione, współzałożyciel Entertainment Learning, wspomina: „W przeciwieństwie do standardowych sposobów nauczania języka, platforma English Attack! opiera się na imersji i motywacji. Nasza metoda korzysta z autentycznych materiałów i treści. Budzi w użytkownikach chęć pogłębiania wiedzy i zdobywania nagród, a także budowania społeczności i odkrywania nowych możliwości”.

Lorenz van der Stam, Dyrektor Zarządzający TMM Polska, dodaje: „Sposoby nauczania języka długo czekały na nowe rozwiązania multimedialne. Prezentacja English Attack! na konferencji IATEFL w Bydgoszczy pokazała, że zapotrzebowanie na tego typu usługi w Polsce jest ogromne. Od początku funkcjonowania serwisu w naszym kraju spotykamy się z pozytywnymi reakcjami użytkowników. Cieszy nas również, że liczba odwiedzających serwis stale wzrasta”.

Nowoczesny model rozliczeń

Tradycyjne serwisy pomagające w nauce języków z reguły przyjmują abonamentowy model rozliczania. Generuje on wysokie koszty i długi okres subskrypcji. English Attack! korzysta z modelu „free-to-play” bardzo popularnego w grach online na serwisach społecznościowych. Każdy użytkownik ma możliwość bezpłatnego korzystania z podstawowych funkcjonalności serwisu i dostępu do wybranych materiałów codziennie aktualizowanych. Dostęp do pełnego katalogu materiałów edukacyjnych jest możliwy przy pomocy wirtualnej waluty (monety Booster Coins), która umożliwia tymczasowy dostęp (Booster Pass). Użytkownik ma możliwość gromadzenia monet Booster Coins poprzez regularne korzystanie z serwisu, tradycyjny zakup lub poprzez uczestnictwo w specjalnych ofertach partnerów handlowych serwisu English Attack!

Dla kogo English Attack! ?

Serwis został zaprojektowany z myślą o wszystkich chcących doskonalić swoje umiejętności językowe jako uzupełnienie tradycyjnych form nauczania. Może być również traktowany jako metoda wsparcia lub zupełnie niezależna forma nauki przez szkoły, uniwersytety, firmy i instytuty językowe. Pracę nad platformą wspierali doświadczeni dydaktycy, co stanowi gwarancję jakości.

O Entertainment Learning:
Entertainment Learning został założony przez znanych specjalistów w mediach i przemyśle rozrywkowym, Paolo Maglione i Frederica Tibout’a, którzy dostrzegli ogromny potencjał w interaktywnym sposobie nauki języków. English Attack! jest pierwszym serwisem opracowanym i opublikowanym przez Entertainment Learning, który będzie dostępny w ponad 15 krajach świata. Platforma zdążyła już zdobyć uznanie na europejskiej scenie usług internetowych zdobywając tytuły finalisty TechCrunch (Paryż), The Next Web (Amsterdam) czy Plugg (Bruksela), a także zwyciężając w prestiżowym paryskim SeedCamp.

O TMM:

TMM powstało w 1992 roku i posiada biura w Holandii, Hiszpanii, Niemczech, na Węgrzech i w Polsce. W ciągu kilkunastu lat istnienia stało się czołowym dostawcą kreatywnych produktów wydawniczych i rozwiązań dla punktów usługowych. Oferta firmy obejmuje takie narzędzia marketingowe jak m.in. muzykę odtwarzaną w sklepach, Kąciki Dziecięce Disney Kids TV czy marketing zapachowy.

Oddział wydawniczy TMM - TMM Publishing - specjalizuje się również w tworzeniu prasowych kolekcji klasycznych książek czy z płytami CD i DVD dla głównych wydawców gazet oraz pism ilustrowanych. Realizuje również kampanie marketingu internetowego, takie jak: Internetowy Klub Win dla gazet oraz tworzenie stron służących do pobierania muzyki dla banków i branży FMGC.

Adresy strony English Attack!:

Wersja w języku polskim: http://pl.english-attack.com

Wersja w języku angielskim: www.english-attack.com

Kontakt: poland@english-attack.com

Więcej informacji: http://english-attack-polska.pressdoc.com