Informacja
Warszawa | Opublikowany: czerwiec 07, 2011
Social media pitch
TMM Publishing łączy siły z English Attack!, by zrewolucjonizować naukę języka angielskiego w Polsce http://pr.co/p/000i3f
Podsumowanie
TMM Publishing będzie odpowiadać za promocję innowacyjnej metody nauki języka angielskiego. English Attack! to globalna platforma internetowa zapewniającą stuprocentową rozrywkę
i wsparcie dla uczących się języka.
Szczegóły
Warszawa, 7 czerwca 2011 r.: Entertainment Learning, nowatorska firma promująca ideę edukacji przez rozrywkę, ogłosiła dziś rozpoczęcie współpracy z oddziałem wydawniczym TMM Polska, TMM Publishing. Celem tego partnerstwa jest wprowadzenie na rynek i rozwój w Polsce innowacyjnego serwisu dla uczących się języka angielskiego – English Attack!.

English Attack! to pierwsza zapewniająca stuprocentową rozrywkę globalna platforma internetowa. Jej zadaniem jest wsparcie uczących się angielskiego w doskonaleniu umiejętności językowych. Platforma oferuje interaktywne ćwiczenia oparte na materiałach wideo zaczerpniętych z przebojów kinowych, najpopularniejszych seriali telewizyjnych i wideoklipów muzycznych oraz wiadomości telewizyjnych i kanałów dokumentalnych.  Na stronach platformy znajdują się także profesjonalne gry edukacyjne online, tematyczne słowniki wizualne i cała gama funkcji WEB 2.0 służących ogólnoświatowej sieci społeczności osób uczących się języka angielskiego. Użytkownicy mogą wybrać interfejs w języku angielskim lub wersję z nawigacją, tekstami pomocy, lekcjami, słownikiem i pozostałymi pomocami dydaktycznymi w języku polskim. Pozwoli to na łatwiejszy dostęp do wyjątkowej metody nauczania oferowanej przez serwis. Uruchomienie polskiej wersji English Attack! zaplanowano na koniec drugiego kwartału 2011 roku.

– Rozmawialiśmy z wieloma potencjalnymi partnerami w Polsce. TMM Publishing to najodpowiedniejszy z nich. – opowiada współzałożyciel Entertainment Learning, Paul Maglione. – Nie tylko jest  w stanie zadbać o podjęcie odpowiednich działań marketingowych i komunikacyjnych czy inicjatyw handlowych, ale także zbudować właściwe relacje z lokalnymi środowiskami akademickimi: nauczycielami, szkołami, uniwersytetami, instytutami językowymi, a także przedsiębiorstwami. Wierzymy, że dzięki tej współpracy English Attack! stanie się ważnym graczem w wielkiej i dynamicznej branży nauczania języka angielskiego w Polsce. – wyjaśnia.

– Nasza współpraca z English Attack! to również zdecydowany krok do zdobycia czołowego miejsca wśród ekspertów Koncepcji Marketingu Internetowego – dodaje Lorenz van der Stam, Dyrektor Zarządzający TMM Polska. – Wykorzystując nasze wieloletnie doświadczenie marketingowe, chcemy zbudować owocne relacje z naszymi partnerami  i stanowiąc wsparcie w budowaniu marki, zwiększać jednocześnie popularność i grono użytkowników English Attack! – stwierdza.

O TMM:

TMM powstała w 1992 roku i posiada biura w Holandii, Hiszpanii, Niemczech, na Węgrzech i w Polsce. Z upływem lat stał się czołowym dostawcą kreatywnych produktów wydawniczych i rozwiązań dla punktów usługowych,. Oferta firmy obejmuje takie narzędzia marketingowe jak m.in. muzykę odtwarzaną w sklepach, Kąciki Dziecięce Disney Kids TV czy marketing zapachowy.

Oddział wydawniczy TMM - TMM Publishing - specjalizuje się także w tworzeniu prasowych kolekcji klasycznych książek czy z płytami CD i DVD dla głównych wydawców gazet oraz pism ilustrowanych. Realizuje również kampanie marketingu internetowego, takie jak Internetowy Klub Win dla gazet, oraz tworzenie stron służących do pobierania muzyki dla banków i branży FMGC.

O Entertainment Learning / English Attack!:

English Attack! to stworzona przez ekspertów z branży mediów i rozrywki, we współpracy z licznymi specjalistami w nauczaniu języka angielskiego, innowacyjna metoda nauki z wykorzystaniem platformy internetowej. Oparta ją na neurobiologii poznawczej i koncepcjach przyswajania języka zaczerpniętych z najnowszych osiągnięć w nauczaniu angielskiego jako języka obcego oraz na grach wideo i grach edukacyjnych.

Strona (wersja beta): www.english-attack.com

Blog: http://blog.english-attack.com